FemiHerb (Ženska Formula)

  • Tip: tinkture
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.190,00 din.


  • FemiHerb (Ženska Formula)

FEMIHERB – DODATAK ISHRANI (TINKTURA) ZA POBOLJŠANJE RADA ŽENSKIH POLNIH ORGANA

SASTOJCI (TEČNI BILJNI EKSTRAKT)

Dong kvaj (angelica sinensis), konopljika (vitex agnus-castus), divlji jam (dioscorea villosa), valerijana (valeriana officinalis), lobelija (lobelia inflata), pasiflora (passiflora incarnata), hmelj (humulus lupulus), uva (uva ursi), kleka (juniperus communis), kukuruzna svila (zea mays L.), etanolno-vodeni rastvor 40%.

KAKO OVA FORMULA RADI

Razumevanje mesečnog ciklusa kod žena

Postoje hiljade pacijentkinja koje prirodnim putem rešavaju probleme sa predmenstrualnim ciklusom. Ono što izaziva dodatnu neugodnost tokom normalnih predmenstrualnih ciklusa je zapravo vrlo jednostavno za razumevanje. Primarno za vaše menstruacije (vaš period), je da se nivoi oba vaša glavna hormona, estrogena i progesterona, menjaju. Pogledajte u tabeli ispod nivoe hormona u tipičnom 28-odnevnom menstrualnom ciklusu.

Dan 1 je prvi dan menstruacije. Vi biste trebali da imate ovulaciju oko 14-og dana. Dan 28 je poslednji dan ciklusa, a zatim menstruacija ponovo počinje. Kao što možete videti, vaši nivoi hormona estrogena i progesterona imaju približne nivoe, do pred samu ovulaciju. Tokom 11-og dana, nivo estrogena se penje dosta dramatično, i dostiže vrhunac tokom jednog ili dva dana, a onda počinje da opada. Nivo progesterona počinje da raste nešto kasnije, oko 13-og dana, neposredno pre ovulacije, a vrhunac nivo dostiže kasnije tokom ciklusa, oko 20-og dana. Ali oba nivoa i estrogena i progesterona počinju da opadaju oko 20-og do 22-og dana i padaju prilično oštro od 24-og do 28-og dana. Ovo normalno, ali dramatično smanjenje hormona neposredno pre menstruacije je dovoljno da prouzrokuje negodovanje vašeg tela. Ovo nije bolest, a za neke žene, svest o tome i neke promene životnog stila mogu da dovedu odmah do ravnoteže.

Predmenstralni olakšavajući program

Predložena upotreba tokom predmenstrualnog sindroma: Za redovan 28-dnevni ciklus, na 18-i dan posle početka poslednjeg ciklusa, uzeti 35 kapi "FemiHerb" tinkture ujutru i 35 kapi uveče. Na 19-i dan od početka poslednjeg ciklusa, uzeti 35 kapi "FemiHerb" tinkture tri puta dnevno. Ovaj unos može da se poveća na 70 kapi "FemiHerb" tinkture tri puta dnevno sa povremenim povećanjem do 140 kapi u ekstremnim slučajevima. Prekinuti sa uzimanjem formule kada menstruacija počne.

Savestan tretman

Vremenski period pre menstruacije je od velikog značaja. Ne dovodite sebe u situaciju da doživite neuspeh! Prvo, ne idite u kupovinu odeće, pogotovo ne sa prijateljima. Sve će biti tesno, zbog zadržavanja vode u vašem organizmu, a vi ćete mrzeti sebe zbog toga. Takođe, ne vodite nikakve ozbiljne razgovore sa svojim mužem ili šefom ako znate da ćete biti napeti ili žestoki, naročito ne razgovore vezane za buduće projekte, budžete, renoviranje kuće i definitivno ništa što je značajno vezano za vaš brak ili posao.

Ovo je vreme gde trebate tiho da proslavite što ste žena. Volite i prihvatite sebe. "Opuštanje" je značajna reč tokom ovih 10 dana. Tople kupke, sveće, eterična ulja, umirujuća muzika, istezanje i disanje, vežbe, duge šetnje, ležaljke, lagana odeća i dobro utopljavanje, sve je to što može da bude od velike koristi u tom momentu. Naravno, vi i dalje morate da radite i vodite vaš život, ali planirajte još dodatnog vremena za sebe, i ne upuštajte se u ništa teško.

Nekoliko reči o glavnim sastojcima formule 

Divlji jam je južnoamerička biljka, koja se koristi od davnina. Njen koren se upotrebljava za regulisanje prirodnog hormonalnog stanja u ženskom organizmu. Farmaceutska industrija od divljeg jama pravi progesteron. Međutim, to je postalo previše skupo, pa se sada pravi od konjskog urina.

Konopljika se koristi za lečenje svih ženskih problema, od PMS-a (premenstrualni sindrom) do menopauze. To su bobice sa drveta. Najčešće se upotrebljavaju za smanjivanje i neutralisanje fibroznih tumora u mokraćnim kanalima. Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a. Konopljika ne deluje kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema, već deluje na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu. Ona indirektno utiče na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina. Najčešće se koristi kod PMS-a, obilnih menstruacija, neredovnih menstruacija i slabe laktacije (proizvodnje mleka).

Dong Kvaj (Kineska anđelika) je jedna od najprodavanijih biljaka na svetu. Latinski naziv glasi Angelica Sinensis. Vrlo je efektivna kod hipogalakcije (smanjeno lučenje mleka kod dojilja), pomaže kod raznih vidova menstrualnih problema i bolova. Аnđelika je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja do dan danas nije izgubila na vrednosti.

ZAŠTO VAM JE POTREBNA OVA FORMULA

Navedene lekovite biljke deluju uravnotežujuće. Ova biljke deluju opuštajuće i dijuretički. Tokom predmenstrualnog sindroma pa čak i menopauze, osetljivost žena postaje povećana - ponekad do tačke eksplozije i normalno, tada svakodnevne obaveze postaju veoma uznemirujuće. Opuštajuće i antispazmatične biljke dodaju ovoj formuli oslobađajući efekat od preosetljivosti koja je uobičajena za vreme mesečnog ciklusa, a još više tokom promene koje se javljaju u kasnijim godinama. Još jedna vrlo česta žalba na predmenstralni sindrom je dobijanje na telesnoj masi i nadimanje usled zadržavanja tečnosti i vode u organizmu. To je razlog zašto ova kombinacija ima nekoliko diuretičkih biljaka u sebi, kao što su uva, kleka i kukuruzna svila. Koristite jednu bocu "FemiHerb" tinkture  svakog meseca, najmanje tokom tri meseca za redom. Možete da nastavite da neograničeno koristite ovu formulu bez negativnih sporednih efekata. Takođe, budite sigurni da sledite "Savestan tretman" kako je to objašnjeno u tekstu iznad.

NAČIN UPOTREBE

Od 70 kapi 3 puta dnevno, pa do 140 kapi 4 puta dnevno. Pije se sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem. Promućkati pre upotrebe.

NETO KOLIČINA

50 ml

ČUVANJE

Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domaŠaja dece.

ROK TRAJANJA

Neogranicen.

Napišite komentar

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali komentar.

Posetioci takođe kupuju

SNAŽNE KOSTI

SNAŽNE KOSTI

SNAŽNE KOSTI - SUPER HRANA ZA JAČANJE KOSTIJUSASTOJCI (BILJNI PRAH)Kelj (Brassica oleracea var. saba..

2.100,00 din.

HerboCirk (Cirkulacija)

HerboCirk (Cirkulacija)

HERBOCIRK – DODATAK ISHRANI (TINKTURA) ZA POBOLJŠANJE CIRKULACIJESASTOJCI (TEČNI BILJNI EKSTRAK..

690,00 din.

NefroHerb (Bubrezi-bešika)

NefroHerb (Bubrezi-bešika)

NEFROHERB – DODATAK ISHRANI (TINKTURA) ZA ČIŠĆENJE I JAČANJE BUBREGA I BEŠIKESASTOJCIUva (uva u..

790,00 din.

ImunoHerb #1 (Imuno #1)

ImunoHerb #1 (Imuno #1)

IMUNOHERB #1 – DODATAK ISHRANI (TINKTURA) ZA JAČANJE IMUNITETA SASTOJCI Koren ehinace..

690,00 din.


Tagovi: dr Šulc, 30-dnevni program čišćenja organizma, tinkture, lečenje neizlečivih bolesti, prirodna medicina, biljna medicina, Ženska formula